Sortida a Sant Benet de Bages

Els alumnes del Cicle Superior hem visitat St. Benet de Bages un monestir de caràcter romànic, tot i les modificacions gòtiques i barroques posteriors.

Vam visitar l’ església, el claustre, la presó i les antigues cel•les dels monjos.
La porta d’entrada és una mostra molt característica de l’arc romànic amb arcs de mig punt, sense timpà, amb quatre arquivoltes sobre columnes amb capitells.
Des de la nau central de l’ església vam observar el absis central, dues absioles laterals, el sostre amb volta de canó, els arcs de mig punt que subjecten la volta. També vam veure una talla de verge pre-romànica, així com altres elements de caràcter barroc: les pintures de sobre l’ absis, la trona i el cor.

També vam visitar la cripta l’ espai que hi ha sota l’ absis de l’ església. Aquesta cripta d’origen romànic, posteriorment va ser enguixada i adornada amb pintures barroques. Amb la restauració que van fer del monestir, van redescobrir les parets que formen la cripta i tornen a tenir el seu origen romànic.

Vam entrar al claustre on vam observar la gran quantitat de capitells, el recinte del pati interior, el terra de formes geomètriques construït amb còdols del riu i els accessos que donaven a altres dependències : menjador, cuina, presó,...


També vam visitar les antigues cel•les dels monjos que després van ser substituïdes per una terrassa del palauet modernista que s’hi va construir.

Durant la visita vam poder veure en directe molts elements de l’art romànic que havíem estudiat a la classe. També ens van explicar molts detalls i anècdotes de la vida al monestir i vam veure mobiliari que no coneixíem com un reclinatori, un braser, una pica baptismal,...

Alumnes de sisè

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars