Les relacions amb els companys


Els alumnes de cinquè han estat treballant les relacions amb els companys a les hores de mediació. Una de les activitats que van fer va ser un qüestionari on es feien diferents preguntes sobre perquè els agradava treballar, jugar o seure amb uns companys i no amb d’altres.
Algunes de les respostes ens van sorprendre i d’altres potser ja les esperàvem. Perquè tingueu una idea dels perquès en vam fer un recull i aquí esmentem els més rellevants (els ítems que van sortir més repetits) i els més originals o sorprenents.

Al qüestionari hi havia sis preguntes:

1. Per què t’agrada fer els deures amb algú? La majoria dels alumnes van respondre que els agradava fer els deures amb algú que fos bon/a nen/a o el seu amic o amiga, una altra part dels alumnes van contestar que els agradava perquè aquest/a company/a els explicava les coses que no entenien, els ajudava o bé era divertit/da. Una de les respostes va ser "Perquè vull ensenyar-li com es fan les coses", aquesta resposta demostra que els i les alumnes no només es preocupen per ells mateixos, sinó que també miren pels altres. 

2. Per què NO t'agrada fer els deures amb algú? "Perquè es distreu i fa tonteries" va ser la resposta que més alumnes van donar. "Perquè és nerviós", "perquè no sap treballar en grup" o "perquè sempre vol manar" van ser d'altres.

3. Per què t'agrada anar d'excursió, jugar al pati, divertir-te amb algú? La gran majoria va dir que perquè aquella persona és divertida, seguit de la gent que va dir perquè és el seu millor amic. D'altres també van respondre perquè "Es preocupa si em faig mal" o perquè "juga net".

4. Per què no t'agrada anar d'excursió, jugar al pati, divertir-te amb algú? Perquè sempre vol manar, perquè és no és divertit o perquè no sap perdre van ésser algunes de les respostes. 

5. Per què t'agrada seure amb algú? Molts dels i les alumnes van respondre que els agradava seure amb algú perquè eren amics. Molts d'altres també van dir perquè aquella persona els ajuda, és molt divertida o treballadora. 

6. Per què no t'agrada seure amb algú? Majoritàriament van contestar que no els agradava seure amb algú que no els deixa concentrar, els distreu i els molesta. Altres raons eren perquè aquesta persona mana massa o perquè sempre fa tonteries.  

Va ser un exercici interessant del qual en podem extreure diverses conclusions. Si ens fixem amb les respostes veiem que donen molta importància a l'amistat, al fet que els seus amics o companys estiguin per ells i veiem, tambe, que el factor comú de les preguntes en les qual es preguntava perquè no és que prefereixen no treballar o jugar amb els nens i nenes de la classe que els agrada manar ja que a ell no els agrada que els altres els diguin què han de fer. 

Comentaris

Entrades populars